Ασφάλιση Πυρός

Η ασφάλιση πυρός είναι ένα είδος ασφάλισης που καλύπτει τις ζημιές οι οποίες προκαλούνται από πυρκαγιά και είναι ένα βασικό πλέον συμβόλαιο για κάθε ιδιοκτήτη σπιτιού ή ιδιοκτήτη επιχείρησης. Διαβάζοντας παρακάτω θα βρείτε λεπτομέρειες για την ασφάλιση πυρός όπως και μερικές συμβουλές για τη διατήρηση ενός συμβολαίου πυρασφάλειας.

Η ασφάλιση πυρός έχει γίνει συνώνυμη με τη διαφύλαξη και τη διασφάλιση του ανθρώπινου συμφέροντος και των περιουσιών τους είτε αναφερόμαστε σε κινητά υλικά αγαθά είτε ακίνητα και μπορεί να καλύψει μια ποικιλία ζημιών, συμπεριλαμβανομένων υλικών ζημιών, απώλειας προσωπικών αντικειμένων, ακόμη και τραυματισμών που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια μιας πυρκαγιάς.

Τι καλύπτει η ασφάλιση πυρός;

Ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο πυρός μπορεί να διαφέρει από τον μία εταιρεία στην άλλη, αλλά τα περισσότερα συμβόλαια καλύπτουν τα παρακάτω:

1. Ζημιές περιουσίας - Τα ασφαλιστήρια συμβόλαια πυρός καλύπτουν γενικά το κόστος επισκευής ή τυχόν της ανοικοδόμησης του σπιτιού ή της επιχείρησής σε περίπτωση πυρκαγιάς.

2. Προσωπικά αντικείμενα - Ένα συμβόλαιο πυρός μπορεί επίσης να καλύψει το κόστος αντικατάστασης ή επισκευής προσωπικών αντικειμένων που έχουν καταστραφεί κατά τη διάρκεια μιας πυρκαγιάς.

3. Προσωρινά έξοδα διαβίωσης - Εάν το σπίτι σας έχει καταστραφεί σε πυρκαγιά, το ασφαλιστήριο συμβόλαιο πυρός σας μπορεί να καλύψει το κόστος της προσωρινής στέγασης ενώ γίνονται οι επισκευές.

4. Κάλυψη αστικής ευθύνης - Εάν κάποιος τραυματιστεί στο ακίνητό σας κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς, το ασφαλιστήριο συμβόλαιο πυρός μπορεί να παρέχει κάλυψη αστικής ευθύνης για να βοηθήσει στην κάλυψη του κόστους των ιατρικών εξόδων και των νομικών εξόδων του τραυματισμένου ατόμου. Ειδικά, όταν μιλάμε για την προστασία επιχειρήσεων αυτό είναι ιδιαιτέρως σημαντικό.

5. Κάλυψη διακοπής λειτουργίας της επιχείρησης - Εάν είστε ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης και είναι προσωρινά κλειστή λόγω ζημιάς, το ασφαλιστήριο συμβόλαιο πυρός μπορεί να παρέχει κάλυψη για την απώλεια εισοδήματος κατά τη διάρκεια που αυτή παραμένει εκτός λειτουργίας.

Καλύπτοντας κάποια βασικά σημεία που οφείλει κάποιος να γνωρίζει ο οποίος σκέφτεται να συνάψει ένα τέτοιο συμβόλαιο, παρακάτω θα δούμε κάποιες συμβουλές για την επιλογή ενός τέτοιου συμβολαίου.

Συμβουλές για την επιλογή ασφαλιστικής κάλυψης πυρκαγιάς

Κατά την επιλογή ασφαλιστικής κάλυψης πυρκαγιάς, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τα ακόλουθα:

Κατανοήστε την κάλυψή σας - Αφιερώστε χρόνο για να διαβάσετε προσεκτικά τους όρους ενός συμβολαίου και βεβαιωθείτε ότι καταλαβαίνετε τι καλύπτεται και τι όχι. Ρωτήστε τον ασφαλιστικό σας σύμβουλο ο,τιδήποτε μπορεί να έχετε απορία σχετικά με την κάλυψή σας.

Λάβετε υπόψη την αξία του ακινήτου σας - Βεβαιωθείτε ότι το συμβόλαιο σας καλύπτει για να αντικαταστήσετε πλήρως την κατοικία ή την επιχείρηση και τα προσωπικά σας αντικείμενα σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Ελέγξτε το συμβόλαιό σας ετησίως - Οι ασφαλιστικές σας ανάγκες μπορεί να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου, επομένως είναι σημαντικό να επανεξετάζετε το συμβόλαιό σας ετησίως και να κάνετε τις απαραίτητες ενημερώσεις σε αυτό.

Εξετάστε το ενδεχόμενο ομαδοποίησης των συμβολαίων σας - Πολλές εταιρείες  ασφάλισης προσφέρουν εκπτώσεις για την ομαδοποίηση πολλαπλών συμβολαίων του ίδιου πελάτη, όπως στην ασφάλιση πυρός και την ασφάλιση των ιδιοκτητών του σπιτιού.

Αναζητήστε τη συμφέρουσα για εσάς λύση - Κάνετε έρευνα αγοράς και δεχτείτε προσφορές από πολλούς παρόχους για να βρείτε την καλύτερη κάλυψη στην καλύτερη τιμή όπως κάναμε εμείς στον πίνακα που ακολουθεί.

Η διαδικασία που περιγράψαμε απαιτεί χρόνο από εσάς αλλά σε συνδυασμό με κάποιον ασφαλιστικό σύμβουλο που εμπιστεύεστε η διαδικασία μπορεί να απλοποιηθεί αρκετά.

 

 Πίνακας επιλογής καλύψεων

Ασφαλιστική Εταιρεία

Τιμή

Μηνιαίο Κόστος

Σύνολο Παροχών

Κάλυψη Σεισμού

Κάλυψη Πυρός

Κάλυψη Διάρρηξης Σωληνώσεων

ΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

€158,00

€13,17

33

Ναι

Ναι

Ναι

ΕΛΠΑ Ασφάλειες

€161,87

€13,49

40

Ναι

Ναι

Ναι

ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική

€183,92

€15,33

36

Ναι

Ναι

Όχι

INTERLIFE Ασφαλιστική

€199,98

€16,67

34

Ναι

Ναι

Ναι

ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική

€231,96

€19,33

35

Ναι

Ναι

Ναι

ΕΘΝΙΚΗ Ασφαλιστική

€236,80

€19,73

32

Ναι

Ναι

Ναι

ΔΥΝΑΜΙΣ Ασφαλιστική

€289,85

€24,15

28

Ναι

Ναι

Ναι

 

Αυτός ο πίνακας παρουσιάζει 12μηνη ασφαλιστική κάλυψη κτιρίου 100 τ.μ., έτους κατασκευής το 2000, χωρίς στεγαστικό δάνειο και του περιεχομένου του.

 

Λάβετε υπόψη ότι οι πληροφορίες που παρέχονται σε αυτόν τον πίνακα βασίζονται στις λεπτομέρειες που παρείχαμε και ενδέχεται να μην αντικατοπτρίζουν το πλήρες φάσμα των προγραμμάτων ασφάλισης πυρός που διατίθενται στην ελληνική αγορά αλλά και ούτε τις δικές σας προσωπικές ανάγκες.

Συνιστάται πάντα να επικοινωνείτε απευθείας με τις ασφαλιστικές εταιρείες ή να συμβουλευτείτε ασφαλιστικούς συμβούλους για τις πιο ακριβείς και ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα ασφάλισης πυρός και το κόστος τους.

Ας προχωρήσουμε, διαβάζοντας παρακάτω μερικές συμβουλές σχετικά με την πυρασφάλεια.

Συμβουλές για την πυρασφάλεια

Ενώ η ασφαλιστική κάλυψη πυρός είναι σημαντική, είναι επίσης σημαντικό να λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την αποφυγή κάποιου περιστατικού πυρκαγιάς. Ακολουθούν ορισμένες χρήσιμες συμβουλές για την πυρασφάλεια:

1. Εγκαταστήστε ανιχνευτές καπνού - Βεβαιωθείτε ότι οι ανιχνευτές καπνού είναι εγκατεστημένοι σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού ή της επιχείρησής σας και ότι λειτουργούν σωστά.

2. Εξασκηθείτε σε ασκήσεις πυρκαγιάς - Έχετε ένα σχέδιο για το τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση πυρκαγιάς και εξασκηθείτε σε διάφορες ασκήσεις πυρκαγιάς με την οικογένεια ή τους υπαλλήλους σας.

3. Αποφύγετε να αφήνετε κεριά ή άλλες ανοιχτές φλόγες χωρίς επίβλεψη - Φροντίζετε πάντα να σβήνετε τα κεριά ή άλλες ανοιχτές φλόγες πριν φύγετε από το δωμάτιο.

4. Κρατήστε τα εύφλεκτα υλικά μακριά από πηγές θερμότητας - Κρατήστε τα εύφλεκτα υλικά, όπως κουρτίνες ή χαρτί, μακριά από πηγές θερμότητας, όπως θερμάστρες χώρου ή σόμπες.

5. Να είστε προσεκτικοί όταν μαγειρεύετε - Το μαγείρεμα είναι μια από τις κύριες αιτίες πυρκαγιών στο σπίτι, επομένως φροντίστε να είστε προσεκτικοί όταν μαγειρεύετε και μην αφήνετε ποτέ τη σόμπα χωρίς επίβλεψη ή αναμμένο κάποιο μάτι της κουζίνας.

Συνοψίζοντας

Συμπερασματικά, η ασφάλιση πυρκαγιάς είναι μια ουσιαστική κίνηση τόσο για τους ιδιοκτήτες σπιτιού όσο και για τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων. Μπορεί να προσφέρει ηρεμία και οικονομική προστασία σε περίπτωση οποιασδήποτε υλικής απώλειας η οποία σχετίζεται με πυρκαγιά.

Ακολουθώντας τις συμβουλές για την επιλογή ασφαλιστικής κάλυψης πυρκαγιάς και την πρακτική της πυρασφάλειας, μπορείτε να προστατεύσετε τον εαυτό σας και την περιουσία σας από τις καταστροφικές συνέπειες μιας πυρκαγιάς.

Περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να βρείτε εδώ επικοινωνώντας μαζί μας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε το χρήσιμο άρθρο για την αντιμετώπιση ενός τροχαίου ατυχήματος εδώ.

Back to blog